A simple smile can lead to great things.

Client: Dokters van de Wereld • Project: Operatie Glimlach

Kinderen met gezichtsafwijkingen zoals schisis (‘hazenlip’) hebben het in ontwikkelingslanden extra moeilijk. Ze worden vaak niet geaccepteerd. Daarom voert Dokters van de Wereld sinds 1989 Operatie Glimlach uit.

Geef kinderen jouw glimlach

Operatie Glimlach is een project waarbij kinderen reconstructieve chirurgie krijgen en lokale artsen worden opgeleid. Zodat kinderen een eerlijke kans krijgen op een gelukkig leven. Om op een positieve manier aandacht te vragen voor het project en het publiek actief te betrekken, werd via Facebook opgeroepen tot een donatie; het geven van jouw glimlach door het uploaden van een foto. Elke 250 inzendingen stond gelijk aan een operatie die vervolgens werd uitgevoerd. De printuiting als onderdeel van de campagne werd geselecteerd voor de vakjuryprijs ten behoeve van de NRC Charity Award.

Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is onderdeel van het internationale netwerk Médecins du Monde. Een wereldwijde organisatie die opkomt voor het universele recht op gezondheid. Met als belangrijkste taak om toegang tot gezondheidszorg te verlenen voor een ieder die hiervan is uitgesloten. Voor meer informatie kijk op www.doktersvandewereld.org.