Typing with the speed of light

Client: Pica Typen • Project: Campagne Typecursus voor Kids

De computer en het toetsenbord zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook bij kinderen. BeGreat zorgde voor een restyling en ontwikkelde actiecampagnes rondom de scholen, kinderen en ouders.

Typen als basisvaardigheid is tegenwoordig een vereiste voor kinderen. Dat maakt een typecursus relevanter dan ooit. Alleen hoe maak je de boodschap relevant én aantrekkelijk voor de verschillende doelgroepen?

De basisscholen als primair wervingskanaal

Pica is marktleider op het gebied van typecursussen voor kinderen. Die positie is met name verworven door de sterke relatie met de basisscholen. Werving van nieuwe cursisten via het scholenkanaal blijft essentieel vanwege de autoriteit die scholen hebben richting de ouders en het simpele feit dat de gehele potentiële gebruikersmarkt wordt bereikt (enkele spijbelaars daargelaten).

Beslisser versus gebruiker

Wie betaalt, bepaalt. En dus zijn de ouders de uiteindelijke beslissers in de aanschaf van een typecursus. Dat vereist een actieve benadering voor het creëeren van awareness en propositiebekendheid om uiteindelijk conversie te realiseren. Daarom ontwikkelde BeGreat parallel met de scholenactie een campagne gericht op ouders in relevante media met als kernboodschap: Uw kind nog beter voorbereid op de toekomst!

En wie zijn kinderen kent, weet dat het opleggen om iets te leren alleen slaagt als ze er zelf enthousiast over zijn. Bijvoorbeeld door de vorm en toon van communiceren. Of wanneer er iets cools valt te winnen. Reden genoeg voor BeGreat om de communicatie richting de kids (als gebruiker en influential) op te frissen. Inderdaad, dat alles vanuit een push & pull gedachte.

Instituut Pica

Al sinds 1985 is Pica dé aanbieder van typecursussen voor kinderen. De online typecursus sluit naadloos aan op het basisonderwijs. Een Pica typecursus kenmerkt zich door de combinatie van online leren met begeleiding van een echte docent. 5.500 basisscholen ondersteunen de Pica methodiek en reeds 250.000 leerlingen hebben een Pica typediploma ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.picatypen.nl.