A serious message taken seriously

Client: Reumafonds • Project: Bewegen helpt bij Reuma

Genezen van reuma is helaas nog niet mogelijk. Aandacht vragen voor de aandoening en donaties werven des te noodzakelijker. Aanhakend op Wereld Reuma Dag ontwikkelde BeGreat een multimedia campagne voor het Reumafonds.

Elke beweging die reumapatiënten maken is moeilijk en pijnlijk. Maar hoe gek het ook klinkt, bewegen helpt bij reuma. Dat gegeven hebben we als thematiek gebruikt in de campagne. Letterlijk. Samen met Anita Witzier als meest bekende reumapatiënt in Nederland, staan echte reumapatiënten centraal en zijn aan het woord.

Van patiënt tot patiënt

Want alleen échte reumapatiënten kunnen geloofwaardig overbrengen hoe het is om dagelijks geconfronteerd te worden met de aandoening. En wat voor beperkingen dat met zich meebrengt. Maar ook om andere reumapatiënten een hart onder de riem te steken en te vertellen hoe ermee om te gaan.

BeGreat heeft dat in beeld gebracht via een outdoorcampagne, posters bij ziekenhuizen en artsen, radiocommercials, brochures, (e)mailings en korte video’s. Op de actiesite bewegenmetreuma.nl werden ondermeer beweegtips gegeven en konden bezoekers hun kennis over reuma toetsen middels een beweegquiz.

Reumafonds

Het Reumafonds behartigt de belangen van mensen met reuma in Nederland. Dit doet ze door ondermeer voorlichting te geven en bij te dragen aan betere behandelmethoden. Het Reumafonds is tevens de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reuma onderzoek in Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.reumafonds.nl.