Making clever cartoons for clever people

Client: Thales Group • Project: De Afdeling - interne communicatie

Een intern communicatie- en motivatieplatform voor medewerkers die gewend zijn in high tech taal te communiceren. Maar dan wel laagdrempelig en herkenbaar. Voor Thales Nederland ontwikkelde BeGreat ‘De Afdeling’.

Wanneer je werkzaam bent in een technologie omgeving is het verfrissend om op een luchtige manier vermaakt te worden met herkenbare kantoorsituaties. Vanuit dat startpunt kwam BeGreat met een concept om de betrokkenheid van Thales medewerkers voor hun producten te vergroten. Producten waar ze dag in dag uit mee bezig zijn.

Dat werd De Afdeling, een maandelijks stripverhaal dat via het intranet en het personeelsmagazine werd verspreid. Waarin de Thales producten als characters de hoofdrol spelen. En actualiteit en herkenbaarheid de boventoon voeren. BeGreat was tevens verantwoordelijk voor de productie van de maandelijkse strips.

Thales

Als onderdeel van de internationale Thales Group is Thales Nederland (het vroegere Hollandse Signaal Apparatuur) gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van professionele high tech oplossingen voor defensie en veiligheidsapplicaties, zoals radar en communicatiesystemen. Thales Nederland bedient daarmee zowel de militaire als civiele markt, zoals het Openbaar Vervoer. Kijk voor meer informatie op: www.thalesgroup.com